FETCO

 

 

FETCO är ett otroligt välkänt varumärke runt om i Världen. De har tillverkat högkvalitativa kaffebryggare sedan 1987 men har varit relativt okända i Sverige. Kanske för att Sverige har haft en lång tradition av bryggkaffe och historiskt sett en egen tillverkning av maskiner. FETCOs huvudmarknad är USA där de delar marknaden med andra tillverkare såsom BUNN med flera.

 

Alla FETCOs maskiner har inställningsbar bryggtemperatur. Detta är viktigt för att säkra att temperaturen inte blir för hög under bryggningen samt att olika kaffen mår bra av olika temperaturer. 

 

Samtliga maskiner har även pulsbryggning. Pulsbryggning innebär att du har full kontroll över alla viktiga parametrar för kaffebryggning. Det som är bra är att dessa parametrar är fullt redigerbara och inte bara ett automatiskt recept.

 

Förfuktning

Här ställer du in hur stor del i % av den totala mängden som ska vara förfuktning. Det är under förfuktningen som blomningen sker.

 

Paus efter förfuktningen

Här ställer du in hur länge du vill att förfuktningen eller blomningen ska pausa innan vattnet kommer på igen

 

Bryggtid

Här ställer du in hur lång tid det ska ta för maskinen att leverera ut den mängd vatten du har valt.

 

Antal pulser

Ovanstående bryggtid och bryggmängd levereras ut i ett antal pulser eller omgångar. Ju fler pulser desto mindre turbulens i kaffet. Turbulens är ett annat ord för omrörning. Om man rör om blandningen mellan kaffe och vatten mer så dras fler kaffesmaker ur kaffet snabbare. Här gäller det att hitta en optimal balans så det inte blir för lite eller för mycket.